Хайде на индукционното котлонче, студеното моля!

Такаааа, нахраних персонала в Хенди, сега иде на ред на други кифли, този път работещи (мотащи се) в Метро!
Вчера рано от зарана, собственик на индукционен котлон реших да стана! И понеже в Метро имаха невероятната промоция на единично индукционно котлонче + комплект от три тенджери (което специално комплектче, според писания из разни форуми, се е предлагало и в края на 2007 и 2008 година), реших да се възползвам незабавно от него. Отиваме в Метро и право се лепваме на рафтовете с дребни и по-едри домакински уреди. Да, но в края на дългия коридор рафтове откриваме само плот с два котлона от същата марка, но без тенджери и без специална цена. И в същото време хващаме една девойка от персонала на Метро и я питаме за въпросната единичка с тенджерки, на което тя отговаря категорично: „единични индукционни котлони не предлагаме“, при което приятелят ми забеляза въпросното комплектче в кашончета с недвусмислени картинки по-горе по стелажите и й го посочи. Тя каза, че това не било такова и не знаела за такава промоция и да сме попитали някой с бяла престилка (тя май беше с жълта) и надпис „Метро“ за тези неща. И офейка. Направихме няколко крачки и в началото на рафтовете пред рафта за домакински уреди имаше огромна пирамида от въпросното промоционално комплектче. До тук добре. Взехме си едничко, ама ни стана интересно все пак какъв е гаранционният срок на котлончето, преди да направим тази инвестиция в името на природата. И точно в този момент се появи една дама, отговаряща точно на описанието за бялата престилка и надпис „Метро“, дадено от предния заблуден електрон. И я попитахме… и тя ни отговори така: „Май 2 години, не знам, вътре има гаранционна карта и там пише, като минете през каса и го платите, може да го отворите и да видите колко е, тук стока не може да се разопакова“ и тя офейка. Аха ясно, значи каква е гаранцията разбираш като бонус след като платиш, добре поне че цената ти казват предварително 🙂
Но ние не се отказваме как да е. Отидохме до входа, където има едни други дами, които трябва да дават информация или поне зад тях пише „Информация“. И понеже съвсем услужливо на входа има каталози, взех един, за да й покажа промоцията и да питам за гаранцията, понеже приятелят ми остана с количката вътре. Излязох малко нелегално през вратичката за влизане, пляснах каталога пред най-близката мома, криеща се свенливо зад мониторчето си, и попитах каква е гаранцията на ей това котлонче. И тя ми каза да попитам колегите, които са вътре в магазина, при което аз, леко пораздразнена вече, й отвърнах, че вече сме го направили и са ни казали, че те не знаят, но можем да видим гаранцията, след като го платим и разопаковаме. Тя направи леко подразнена физиономия (обърна очи) вдигна телефона, обади се да попита и ми каза, че е 2 години. До тук добре, хайде да го плащаме. Да, даааааа и тук не мина гладко 🙂 Първо да обясня: комплектчето представлява кашонче с котлонче и кашонче с тенджери омотани заедно с тиксо. На кашончето с котлончето беше баркодът за метро единицата, а съответно баркодът на кашончето с тенджерите би трябвало да бъде скрит. Да, ама не! Касиерката си маркира и двете, при което моята личност, виждайки сумата, обърна едни очи на яйца. Възмутено попитах защо струва толкова, след като е промо-пакет. При което веднага грабнах каталога, който за щастие не бях върнала, а си го мъкнех с мен и й показах промоцията, тя се съгласи с мен и каза, че в такива случаи, би трябвало да е скрит баркода на другия продукт, и то наистина някой се беше опитал да го покрие с лепенка, ама не особено качествено, понеже за четецът тя не се оказа пречка 🙂 И така изчакахме да дойде някой с повече права, който да извади тенджерите от списъка и да остане само промо цената на комплекта. Добре и тук минахме 🙂 Стигнахме до една дама, която стои до скенерите на изхода и я попитахме как стои въпроса с гаранцията, попълва ли се гаранционна карта и т.н. Тя ни каза, че ако стане нещо, взимаме гаранционното картонче от вътре и го носим с фактурата и така ни обслужват гаранционно. И ни погледна фактурата, за да види фигурира ли продуктът там. Да фигурира, ама защо са извадени тенджерите?! И разказахме и на нея какво е станало, аз пак със заредена ръка на каталога. Но не се наложи да го показвам, тя се съгласи бързо. И излязохме от Метро. Ура!
Останах с впечатлението, че или тези всички хора и хал-хабер си нямат какво продават, или сме единствените клиенти, проявили интерес към този промо-пакет. Но сега се сещам как при предното ни посещение в Метро имаше промо-пакет надуваем дюшек с електрическа хладилна чанта, и въпреки че докато чакахме, го видях из количките на доста клиенти, на тези пред нас отново се опитаха да им ги таксуват като 2 отделни неща и те хубаво, че като нас гледат къде-какво, та се разправяха и им го таксуваха промоционално накрая.

4 коментара »

 1. KILLER Tech. Said:

  No kidding?
  Всички знаем че обслужващият персонал в огромна част от магазините в БГ е под всякаква критика, но ето, все пак сте успели да го купите нали, защото аз нееднократно съм напускал Техномаркет и прочие „добри магазини“ с псувни заради неадекватен персонал които може само да си бърка по телесните кухини.
  Тъжно, но факт.

 2. Ishi Said:

  Е да, така е. И точно този факт ме е научил да си ходя навсякъде с точно определено описание на продукта, който искам – марка, модел, сериен номер… И въпреки това ми е трудна покупката. А да не споменавам, че много често аз или Коста сме го играли консултанти някъде, с надеждата онези вместо да кършат пръсти почервенявайки над нечий въпрос, да вземат да обслужат нас, дето сме си го избрали вече, по-бързичко.

 3. stranger Said:

  И ся последно гаранцията 2 години ли е, или вътре пишеше 1 да речем 😀

 4. Ishi Said:

  На гаранционната карта, която беше вътре при котлончето пише: 24 месеца от датата на покупката 🙂


{ RSS feed for comments on this post} · { TrackBack URI }

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: