За спалните и леглата накратко

Един хубав матрак на пода и какво повече му трябва на човек?

Дори и да паднеш от него, няма да е от високо. Лесно се качваш да си легнеш дори и да си в нестандартен режим на движение като 4х4 поради разнообразни причини (като под „разнообразни причини“ нямам предвид различните видове алкохол). Също толкова лесно и ставаш от него. Също така, ако ти потрябва повечко пространство, винаги можеш да изправиш и подпреш матрака на стената.

Като цяло плюсовете на един матрак на пода са безкрай, но да се върнем на основната тема за леглата и защо му е било на някой да ги измисля като такива.

Някои твърдят, че от спане на пода се настива, не бих се съгласила. Но като цяло повдигането на спящия на легло го предпазва от змии и други щъкащи по пода гадинки. В това число, разбира се, не влизат паяците и геконите.
Първите са ми проблем, който високите скърцащи легла не решават така или иначе, а вторите не биха се натикали доброволно чак толкова близо до хората, дори и да има от първите споменати за ядене.

До колкото не живея на място с разнообразни отровни змии и скорпиони щъкащи из къщи, мисля че тежките легла са по-скоро излишен лукс.

Всички легла и спални имат ужасния навик да скърцат, дори и в тях да няма части, които да скърцат. Дали по дизайн им е заложено скърцането? Или по някакъв неписан закон? Или пък си е чисто тяхна си приумица, че така звучат по-достолепно?

Не знам, но мога само да кажа, че скърцането им е явно основна функция. Спалнята, на която спя скърца не само като мигна, ами даже още като си помисля да мигна, ако изобщо е необходим мисловен процес за една такава дейност!

Друга основна функция на леглата е да създават купища синини и отоци по долната част на краката ми – като тръгнеш от коляното та чак до кутрето. Големи виртуози са в това да ми се изпречкват изневиделица на пътя за да се радвам на разнообразие от описаните по-горе.

Навярно е време да обясня защо бидейки такъв явен противник на леглата съм си взела масивна спалня. Ами защото в чекмеджетата под нея съм събрала дрехи и разнообразни неща като за два гардероба, а гардероб в стаята, в която спя, определено не бих си сложила.

Айде сега и да поспя малко, че взе да се развиделява вече.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: